Kuidas osta kasutatud autot? - City Motors

Kuidas osta kasutatud autot?

Auto ostmine või ka vahetus on sageli keeruline ning nõuab palju aega. Eeltöö, proovisõidud, auto tehniline seisukord, õige hind - seda kõike on palju. Seetõttu oleme teinud ka selle postituse, et aidata kaasa sellele, et kasutatud auto ostmine oleks võimalikult lihtne.Kas eelistada uut või kasutatud autot? Kas osta auto müügiplatsilt või esindusest? Kas mõistlik on osta liisinguga ja kas pakutakse ka garantiid? Loe edasi ja saad vastused.

Kasutatud sõiduauto VS uus auto

Iga suurema ostu sooritamisel on üldiselt paika pandud eelarve, mida ületada ei saa.

Sellest tulenevalt saame koos vaadata üle Sinu auto ostu vajadused, küsimused ning võimalused, et leida parimad võimalikud variandid. Kindlasti ei ole see otsus, mida teha kergekäeliselt. Uue auto ost on tihti klientide arvates kõige riskivabam valik. Uus auto on aga rahakotile palju koormavam valik ning väiksema eelarve puhul on see sageli ka stressirohke. Kuid võime kinnitada, et ka hea hinnaga kasutatud autod on usaldusväärsed ja väärt oma raha. Vahel ongi kliendi jaoks palju soodsam ja parem just kasutatud auto. City Motors on usaldusväärne kasutatud autod edasimüüja Eestis.

Kasutatud sõiduauto eelised

Kasutatud autode müük EestisKasutatud auto ostu puhul võib öelda, et justkui saad oma investeeritud raha eest rohkemat, kuna masin, mille soetad on siiski tehnilist ja ka väliselt väga heas seisukorras. Mõnikord lausa võrdväärne uue autoga. Kasutatud sõiduki näol saad endale usaldusväärne ning heas töökorras auto oluliselt väiksema tasu eest. Kasutatud auto kasuks valides on eeliseid veel. Meie kliendid kalduvad kasutatud auto ostu poole sageli seetõttu, et autol on väiksem amortisatsioon. 2-3 aasta vanune auto on tehnilise väärtuse poolest pea võrdne uuega. Need on auto alguse aastad ning tõsisemad parandused on veel kaugemas tulevikus. Ning hinnavõit on suur. Küll on piiritletud värvi valik, kuid kindlasti saab ka selles osas kompromisse teha.

Kasutatud auto omamine toob kaasa ka soodsamad kindlustusmaksed. Kuna nende väärtus on madalam uuest autost, siis võidab ka kindlustusmakse pealt. Ning lisaks saab olla kindel antud mudeli töökindluses, kuna varasemalt on olemas tulemuslik kasutaja kogemus ning auto ka nii öelda sisse sõidetud.

Kasutatud autode müük Eestis

Eesti kasutatud autode turg on laialdane - esindusi ning müügiplatse on palju. Silmas tuleb pidada, et esimesel kohal on edasimüüja usaldusväärsus. Kindlasti loe erinevaid kliendi kogemusi ning arvustusi enne müüja valimist.


Ostes kasutatud auto on piirang näiteks värvi osas, aga selle eest saab valida ja võrrelda erinevaid auto marke, keretüüpe, auto tehnilist seisukorda. Kasutatud auto ost esindusest on turvaline valik, kuna võid kliendina ning auto omanikuna olla kindel, et kasutatud sõiduvahend on heas korras.

Kas osta kasutatud auto müügiplatsilt või esindusest?

Olgu autoks uus või kasutatud sõiduk, peab auto ost olema põhjalikult läbi mõeldud ning kaalutletud. Olenemata ostu kohast on vajalik taustauuring nii sõiduki, kui ka müüja osas. Kasutatud autode turul võib esineda pettuseid ning kindel valik on turvaline, kontrollitud ja professionaalne edasimüüja.

Kui auto ost on plaanis kasutatud autode müügiplatsilt, siis on vajalik olla teadlik sellest, et müügiplatsil edasi müüvate autode osas ei kindlustata täielikku eelneva kontrolli läbimist. Eriti tuleb tähelepanelik olla eripakkumiste ning soodsate hindade osas. Need on ohumärgiks, et auto võib olla müügiplatsil juba tükk aega seisnud ning üldine seisukord ei ole see, mis lubatud. See ei tähenda, et korraliku, töökorras auto ostmine müügiplatsilt oleks võimatu. Tuleb olla ettevaatlik ning viia läbi omapoolne põhjalik taustauuring.

Kasutatud auto ostmine esindusest pakub aga kordades rohkem turvatunnet. Iga kasutatud auto on läbinud vastavad ülevaatused, et kontrollida sõiduki seisukorda ning müüja edasi sõidukit, millega sõitmine on ohutu. See on üks väga suureks eeliseks esindusest ostu sooritamisel. Kasutatud autod, mis on müügil esinduses, on korda tehtud, üle kontrollitud ning garanteeritult heas seisukorras. See on suur võit meelerahu osas, et ostetud auto on lubatud seisukorras ning tingimustes ning ka taustauuring on juba tehtud.

Osta kasutatud auto targalt!

Kasutatud auto ostu peab sooritama targalt, et mitte petta saada ning oma rahast ilma jääda. Selleks, et olla oma ostus 100% kindel on vajalik eelnev ettevalmistus. Kindlasti kõige esimene samm on kontrollida müüja tausta. Üle vaadata ega sõidukit müüv ettevõte ole kantud musta nimekirja, kes ei ole järginud Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelvalve komisjoni otsuseid.

Enne ostu sooritamist veendu põhjalikult auto tehnilises seisukorras. Kontrollitud kasutatud autod on vastavate dokumentide ning läbitud ülevaatustega. Väga tähtis on teada, kas sõiduk on varasemalt olnud avariis ning kas kõik dokumendid on korrektsed. Kauni välimusega, läikival sõidukil võib sellegipoolest esineda probleemi allikaid, mida peale vaadates ei märka. Parimaks korrasoleku kontrolliks on viia sõiduk lähimasse sama margi esindusse, kus pakuvad abi oma ala spetsialisid.

Kasutatud autode ostuvõimalused ja liising

Kasutatud autode ostuvõimalused ja liisingCity Motors pakub kasutatud autode müüki Tallinnas ja Tartus ning lisaks on meil ka edasimüüjad Narvas ning Saaremaal. Autosid on võimalik oma silmaga vaatama tulla ning ka proovisõidule viia. Soovime omalt poolt anda kliendile turvatunne, et välja valitud auto vastab vajadustele.

Kui meelepärane kasutatud auto on välja vaadatud, jääb üle valida sobivaim makseviis, mis mahub kliendi eelarvesse ning võimalustesse. Meil on võimalik valida erinevate järelmaksu või liisingute vahel. Näiteks asutatud autode müük järelmaksuga või Renault liisinguga on mugav valik, kui eelarve on kitsam. Meie müügikonsultandid oskavad anda professionaalset nõu, et välja selgitada igale kliendile kõige sobivam maksegraafik.

Kas kapitali- või kasutusrent, kui pikk peaks olema makseperiood, kas sisse maksta 10%, 20% või rohkemgi, kelle poole pöörduda – küsimusi tekib kindlasti palju. Meiega koostööd tehes ei ole see probleemiks. Meie kliente on nõustamas ning abistamas kogenud professionaalne müügimeeskond, kes oskab vastata Sinu küsimustele ning suunata edasi õigete sammude poole.

Kapitalirent

Kapitalirenti soovitame eelkõige neile, kes soovivad endale auto osta ning jääda selle kasutajaks ka pärast liisinguperioodi (kuni 5 aastat) lõppu. Rendisuhte lõppedes läheb auto omandiõigus täiendavaid makseid tegemata üle rentnikule. Kui poole perioodi peal tekib tahtmine või vajadus teistsuguse auto järele, siis vastastikusel kokkuleppel saab lepingu katkestada ja võtta liisingu uue auto peale. Alati saab ka jääkväärtuse kiiremini tasuda ning varem auto omanikuks saada.

Kasutusrent

Kasutusrent sobib ettevõtjatele ja eraisikutele, kellel on plaanis kasutada autot liisinguperioodi vältel ning perioodi lõppedes vahetada auto uue vastu. Kui sõiduki turuväärtus on perioodi lõppedes selle jääkväärtusest suurem, on rentnikul võimalus teenida vahesumma ja kasutada seda näiteks järgmise auto liisinglepingu puhul ettemaksuna. Seetõttu on äärmiselt oluline, et kasutatud auto ost on detailselt läbi mõeldud ning planeeritud.

Liisingu sissemakse

Sissemakse puhul kehtib lihtne reegel – mida suurem on esmane sissemakse, seda soodsamaks kujuneb Sinu jaoks auto lõpphind. Vastavalt kliendi võimalustele, leiame sobiva sissemakse summa.

Kasutatud auto ostuks vajalikud dokumendid

City Motorsis tuleb eraisikul kasutatud autot ostes esitada:

  1. Sõiduki müügipakkumine ja liisingutaotlus, mille saab automüüjalt;
  2. Passi või ID-kaardi koopia;
  3. Pangakonto väljavõte viimase 6 kuu kohta.

Ettevõttel tuleb esitada:

  1. Sõiduki müügipakkumine ja liisingutaotlus, mille saab automüüjalt;
  2. Bilanss ja kasumiaruanne (mitte vanem kui 9 kuud);
  3. Volitus liisingulepingu sõlmimiseks ja volitatud isiku passi või ID-kaardi koopia.

Vähekasutatud autod City Motorsist

City Motorsi kasutatud autod on kvaliteetsed ning usaldusväärsed. Kõik sõidukid on läbinud vajalikud kontrollid ning testid, selle jaoks, et saaksime pakkuda oma klientidele turvalisi sõiduvahendeid. Oleme uhked ning ütleme rahuliku südamega, et saame pakkuda väga häid autosid. Meil on selles vallas juba 20 aastat kogemusi.

Lisaväärtust meie teenustele annab professionaalne müügiettevalmistus, abi ning konsultatsioon, kasutatud autode liisingu võimalus, Transpordiameti ja ka tehnoülevaatuse ning tehnilise seisukorra aruanne, mis sooritatud enne auto müügile panekut. Samuti saad soovi korral meil koheselt ka vormistada nii kasko- kui liikluskindlustuse.

City Motors kasutatud autode tootevalik

City Motors pakub väga laialdast kasutatud autode valikut. Nissani kasutatud autode hulka kuuluvad mitmed erinevad masinad ning värvivalikud. City Motorsist on endale võimalik soetada kasutatud Nissan Qashqai, kasutatud Nissan Leaf või hoopis kasutatud Nissan Juke. Lisaks on meie City Motors kasutatud autode hulgas ka Renault kasutatud autod ja Dacia kasutatud sõidukid. Meil pakutavate autode turg on väga mitmekesine ning iga otsija leiab endale kindlasti midagi meelepärast, mis vastab just tema vajadustele auto ostu puhul.

Vaata müügilolevaid kasutatud autosid SIIT!

Tule külasta meie esindusi Laagris, Lasnamäel või Tartus! Meie edasimüüjad ootavad Sind Narvas ja Kuressaares!