Kvaliteetne rehvivahetus Tallinnas ja Tartus - City Motors

Rehvivahetus Tallinnas ja Tartus

Rehvide vahetus ja paigaldus tunduvad auto juures kõige kergem hoolduskulu. Lihtne on leida soodne rehvivahetuse punkt nii Tallinnas, Tartus kui ka mujal, sest teenusepakkujaid on palju. Tihti on rehvide müük ja paigaldus ühes kohas, et tagada autoomanikule mugavus.

Rehvide puhul on aga palju, mis tihti jäetakse tagaplaanile - mustri sügavus, rõhk, kulumine, võimalikud parandused. Mida pidada meeles rehvide korrashoiu ja -vahetuse puhul?

SISUKORD
→ Rehvide vahetamise aeg
→ Rehvitööd ja vahetus Tallinnas
→ Rehvitööd ja vahetus Tartus
→ Rehvivahetuse ja -paigalduse teised põhjused
→ Rehvide balanseerimine ja tasakaalustamine
→ Rehviremont ja parandustööd
→ Rehvide hoiustamine - jäta oma rehvid hotelli ootele

Rehvide vahetamise aeg

Rehvivahetus 2022. aastal, nagu ka igal teisel aastal, on konkreetselt määratletud kindlate kuupäevadega. Talverehvide kasutamine on kohustuslik 1. detsembrist kuni 1. märtsini. Talverehvid on Eesti mõistes naastrehvid või lamellrehvid. Kui lamellrehvide kasutamine on lubatud aastaringselt, siis naastude puhul on rehvivahetus kohustuslik. Naastrehvidega sõitmine on lubatud 15. oktoobrist kuni 31. märtsini. Talviste tee- ja ilmastikuolude korral võib naastrehve kasutada kuni 30. aprillini. Suverehvide kasutamine naastrehvide asemel on kohustuslik 1. maist kuni 15. oktoobrini. Seega parim rehvide vahetamise aeg sõltub temperatuurist, sest suverehvidele üleminek on tehtud paindlikuks. Üldiselt on suverehve soovitatav kasutada kui päevane keskmine temperatuur on üle +7C kraadi.

Kuigi lamellrehvide kasutamine on lubatud ka suvel, soovitatakse üldiselt needki vahetada suverehvide vastu. Lamellrehvi kasutamine suvel pikendab sõiduki pidurdusteekonda, põhjustab rehvide undamist ehk salongis on sõidu ajal müra ning suureneb ka kütusekulu. Samuti kuluvad lamellrehvid oluliselt kiiremini kui sõita nendega suvel kuival asfaldil ning kvaliteetsetest rehvidest ei jää uueks talvehooajaks piisaval hulgal mustrit alles.

Rehvitööd ja vahetus Tallinnas

Rehvitööd ja vahetus Tallinnas - Renault Koleos rehvRehvivahetuseks on Tallinnas palju võimalusi. Iga väikseimgi autoremondi töökoda Tallinnas pakub rehvide parandust ja remonti, rehvide tasakaalustamist ning ka rehvide müüki ja vahetust. Erinevate rehvitööde ja rehvide hinnad Tallinnas võivad suuresti varieeruda. Millest see sõltub? Teenuste puhul tuleneb suurim hinnaerinevus kogemusest ja kvaliteedist. Rehvi hind sõltub üldjuhul tootjast ning maaletoojast. Nagu kõikide teenuste puhul, nii ka autotöödel - kõige odavam ei ole alati usaldusväärne ning kõige kallim ei ole alati mõistlik.

Kui otsid hea hinnaga, aga kvaliteetset rehvivahetust Tallinnas, siis võid julgelt pöörduda meie poole. Tallinnas pakume, lisaks muudele teenustele, rehvivahetust Lasnamäel ja Laagris. Aja saab kergelt ja mugavalt broneerida meie kodulehel või telefoni teel. 

Rehvitööd ja vahetus Tartus

Rehviparandus ja -remont, rehvide tasakaalustamine ning muud rehvitööd Tartus on kindlasti sama kättesaadavad kui Tallinnas. Sama on hindadega - rehvivahetus Tartus jääb üldiselt samasse hinnaklassi, mis pealinnas.

Kui otsid usaldusväärset kohta rehvide paigalduseks ja tasakaalustamiseks Tartus, pöördu meie Tartu teenindusse.

Meie teenindustes nii Tallinnas kui ka Tartus sõltub tehtavate rehvitööde hind velje suurusest. Sõiduauto rehvivahetus koos tasakaalustamisega rehvi suurusega kuni 16'' on 59 eurot. Kaubiku ja maasturi puhul on sama teenus 79 eurot. Hinna sisse kuulub nelja rehvi vahetus koos tasakaalustamisega. Täpse hinnakirja leiad meie kodulehelt.

Rehvivahetuse ja -paigalduse teised põhjused

Lisaks kohustuslikule rehvivahetusele, mis tuleneb aastaaegade vaheldumisest, on põhjuseid, mille tõttu tuleb vanad rehvid vahetada uute vastu.

Aja jooksul kaotavad rehvid oma omadused

Kõige levinuim nendest on rehvide aegumine. Rehvide eluiga on piiritletud - aja jooksul kaotab rehvikummi koostis oma omadused, avaldades sellega negatiivset mõju rehvi haardeomadustele. Rehvi küljelt võib leida nende valmistamise aasta. Suuremate rehvitootajate sõnul kestavad rehvid umbes 10 aastat, soovitusega, et pärast viiendat kasutusaastat tuleb iga-aastaselt teha rehvide korrasoleku kontroll. See tähendab, et uuemad rehvid võivad kesta 50 000-80 000 kilomeetrit.

Rehvide kulumine võib viia rehvide väljavahetamiseni

Teiseks põhjuseks, miks rehvid vajavad võivad vajada väljavahetamist, on rehvide kulumine. Vastavalt Euroopas kehtestatud määrale, peab suverehvi mustrisügavus olema vähemalt 1,6mm ning talverehvide puhul on minimaalne lubatud mustrisügavus 4mm. Kui rehvi mustri sügavus ei vasta enam nõuetele, on aeg rehvid välja vahetada.

Rehvide ebaühtlane kulumine võib viidata mitmetele asjaoludele. Kui sõiduauto rehvid on ülemäära kulunud servades, võib see viidata alarõhule. Mustri keskosa suurem kulumine võib tähendada jällegi seda, et rehvirõhk on liiga kõrge. Selliste kulumiste korral kontrolli esmalt regulaarselt rehvirõhku ning veendu, et see vastab soovitatule. Soovitatud rehvirõhkude taseme andmed leiab tavaliselt auto kütusepaagi luugi siseküljelt või juhiuksel olevalt kleebiselt. Sageli võib info olla ka sõiduki käsiraamatus.

Rehvide kulumine võib viidata teisele probleemile

Rehvide ebaühtlane kulumine võib aga tähendada, et probleem peitub mujal kui lihtsalt rehvides. Tavalised rehvitööd võivad viia hoopis millegi tõsisemani. Ühe rehvi ebatasane kulumine võib näidata, et vajalik oleks rataste tasakaalustamine. Paljad laigud või kühmud annavad märku amortisaatorite kulumisest või vedrustuse probleemidest. Sellisel juhul on lisaks rehvide kontrollile vajalik ka auto põhjalikum läbivaatus.

Sarnane probleem, ühe rehvi ebaühtlane kulumine, võib tuleneda ka erinevate rehvide kasutamisest. Selle tõttu ei ole soovituslik kasutada eri tüüpi või eri tootja rehve ühel autol. Rehvide erinevus võib kaasa tuua ka halva juhitavuse ning jõudluse, piirates sõiduauto kiirendust, maksimaalset kiirust ja kandevõimet.

Rehvide balanseerimine ja tasakaalustamine

Rehvide balanseerimine ja tasakaalustamine - Renault ZDENii nagu meie esindustes, pakutakse mujalgi rehvivahetusteenust koos balanseerimisega. Sellel on lihtne põhjus - lisaks muudele asjaoludele tuleks rehvide tasakaalustamine ette võtta peale igat korda, kui sõidukil rehve vahetatakse.

Muudel juhtudel on rehvide balanseerimine väga vajalik, kui sõiduauto kisub ühele poole ja “ujub” ühest teeservast teise, kui rehvid teevad “kiunuvat häält” või esineb rehvide ebaühtlast kulumist. Kindlasti tuleks rataste tasakaalu alati kontrollida peale teelt väljasõitu või avariid, aga ka peale läbisõitu mõnest suuremast august.

Rehvide tasakaalustamise hind sõltub sellest, kas tööd teostatakse koos rehvivahetusega või ilma ning auto ratta velje suurusest. Ühe rehvi balanseerimise hind üksiktööna ei ole tavaliselt üle 11 euro.

Rehviremont ja parandustööd

Tihti ei ole vajalik rehvide asendamine uutega ning ette saab võtta rehviparanduse. Seda üldjuhul siis, kui:

  • rehvi on tekkinud pisem auk, mille tõttu rehv tühjeneb aeglaselt, kuid püsivalt,
  • rehvi on kinni jäänud nael või mõni muu terav peenike ese. 

Rehvide remont on võimalik, kui rehvi sisestruktuur on terve. Siinkohal tuleb meeles pidada, et rehvitööd tuleks ette võtta esimesel võimalikul juhul, sest katkise rehviga sõitmine kahjustab rehvi struktuuri. Rehviparandus on võimalik, kui kahjustused asuvad turvisemustril ning rehvi tekkinud augu läbimõõt on väiksem kui 0,60cm.

Rehvide hoiustamine - jäta oma rehvid hotelli ootele

Rehvide hoiustamise probleem ei kerki esile vaid autoomanikel, kellel on ruumipuudus. Isegi ruumi olemasolul on vajalikud ka õiged tingimused. Rehvide hoiustamise tingimused mõjutavad rehvide eluiga. Rehve ei soovitata hoida niiskes kohas ega päikesevalguse käes, sest sellised olud halvendavad rehvi omadusi - väheneda võib rehvide haardumine ning pidurdus- ja juhitavusvõime.

Rehvide õigeks hoiustamiseks on ametlikud hoiustuskohad. Sellistes nn rehvide hotellis on autorehvide hoidmine tehtud väga mugavaks, sest need on ühendatud rehvivahetuse punktidega. Meie salongides toimub rehvide hoiustamine nii Tallinnas kui ka Tartus - rehvide hoiustamise hind meie teenindustes on 40 eurot terve hooaja eest.

Vali välja endale lähim City Motors ning tule tee oma sõiduki rehvivahetus just meil. Peale rehvivahetust tasakaalustame rattad ning jätame vahetusrehvid enda juurde sobilikesse tingimustesse hoiule. Järgmisel hooajal saad rehvivahetusele tulla mugavalt ja kindlalt, teades, et ei pea ise rehve autosse tassima ning saad parima teenuse parima hinnaga.