Auto keretööd ja värvimine - selgitus ja info - City Motors

Auto keretööd ja värvimine

Autoga hoolduses käimine lühema või pikema aja tagant on iseenesest mõistetav. Autoomanikud on harjunud hoolitsema auto rehvide, mootori ja veermiku eest. Iga väiksema mure või ebahariliku heli esinemisel tegeletakse sellega kiiremas korras. See on täiesti mõistetav ja õige käitumine, aga seejuures ei tohiks unustada kere- ja värvitöid.

Soovitatav on nendele täpselt sama palju rõhku panna. Miks on auto keretööd ja värvimine sama olulised? Auto kere on justkui selle skelett - tugev konstruktsioon, mille külge kinnituvad peaaegu kõik tähtsad auto detailid ning osad. Seega vaatame lähemalt, mida sisaldavad endas auto keretööd.

SISUKORD
→ Mis on auto keretööd?
→ Mis on auto plekitööd?
→ Mis on auto värvitööd?
→ Keretööde ja värvimise hinnad
→ Keretööd Tallinnas, Tartus, Lasnamäel ja mujal

Mis on auto keretööd?

Keretööd autole on jagatud kaheks - plektitööd ja värvitööd. See tähendab, et auto keretööd võivad endas sisaldada mitmeid erinevaid asju - alates mõne keredetaili sirgestamisest või kriimustuse remondist, lõpetades auto erinevate detailide värvimisega.

Mis on auto plekitööd?

Sõidukite keretööd tähendavad üldjuhul keredetailide remonti ja sirgestamist ning vajadusel mõne liigselt vigastatud keredetaili asendamist.  Plektitööd võivad endas sisaldada:

  • Kere või mõne keredetaili algse kuju taastamist. Seda tööd teostatakse spetsiaalsete seadmete abil, mis võimaldavad iga väiksema või suurema mõlgi kõrvaldamist. Kvaliteetsed keretööd võimaldavad täielikult kõrvaldada kere deformatsiooni sõltumata töö keerukusest.
  • Keevitustöid, sealhulgas korrosioonivastane töötlus, mida tehakse kõikidele keevitusõmblustele ja asendatud või kuumutatud detailidele, et vältida rooste tekkimist.
  • Kere poleerimist. Kui poleerimine eemaldab väiksemad kriimustused auto kerelt ja annab autole erilise läike, siis auto värvi- ja lakikihi täiendavaks kaitseks saab pindu töödelda autovahaga, mis kaitseb sõidukit edaspidi väikeste kriimude eest ja säilitab sära.

Kvaliteetseteks võib pidada selliseid keretöid, mille puhul pole aru saada, et kere oli enne remonti kahjustatud. Tihti sisaldab ka avariijärgne remont keretöid just plektitööde näol. Lisaks plektitöödele tehakse ka plastelementidele erineva keerukusega remonti ja parandustöid, kui kahjustus ei ole piisavalt suur, et nõuaks detaili väljavahetamist. See hõlmab kriimude puhastamist, pragude ja mõlkide eemaldamist ning vajadusel detaili värvimist.

Mis on auto värvitööd?

Auto värvitööd, valge renault clioKeretööd autole sisaldavad endas ka värvitöid. Värvimistööd lõpetavad mis tahes keretöö ning hoolitsevad selle eest, et vahetatud või taastatud detail muust tervikust esile ei tõuseks. Värvitööd tähendavad nii kogu auto värvimist, aga ka auto osade värvimist. Igasugused värvitööd eeldavad, et muud kere- ja plektitööd on enne teostatud. Rooste, mõlgid ja kriimud tuleb värvitavatelt detailidelt eemaldada enne värvitöid.

Auto kere värvimine, ükskõik kas auto täielik värvimine ja lakkimine või mõne üksiku detaili värvimine, ei ole lihtne ja plaaniline protseduur. See nõuab lisaks professionaalsete oskustele ka kvaliteetseid tehnikaseadmeid. Sellepärast soovitatakse vältida auto värvimist ise kodustes tingimustes.

Terve auto värvimine

Terve auto värvimine algab vana värvi eemaldamisest. Kahjustatud kohad parandatakse ja konarused täidetakse pahtliga, mis liivapaberiga siledaks lihvitakse. Seejärel kantakse peale krunt, värvikihid ning lakk. Et saavutada parim tulemus, eelsoojendatakse keredetailid. Parima kvaliteedi tagavad uusimad tehnoloogiad - näiteks värviklambrid otseleekpõletiga. Täpse värvitooni tagavad värvispektri mõõteaparaadid. Tehase originaalset värvikoodi vaadatakse auto VIN-koodi järgi.

Auto detaili värvimine

Auto mõne detaili või osa värvimine erineb kogu auto värvimisest mõningal määral. Kui ette võtta näiteks ainult kapoti, esitiiva või ukse värvimine, tuleb enne värvimist teostada mõned eeltööd:

  • Auto ettevalmistamine värvimiseks tähendab terve auto korralikku ja põhjalikku välipesu
  • Teatud juhtudel eemaldatakse need detailid, mis vajavad värvimist - näiteks ainult poritiiva värvimise korral.
  • Teistel juhtudel toimub nende detailide eemaldamine, mis segaksid pindade ettevalmistamist ja värvimist - seda näiteks auto karpide värvimisel. Katmine - kõik detailid, mida ei värvita, tuleb hoolikalt kinni katta.

Peale värvitöid - kui värv on juba kuivanud - tuleb kõik varem eemaldatud osad tagasi paigaldada. Üks sagedasemaid töid on auto stange värvimine. Teatud nüansside ja värvi poolest erinevad auto plastikust osade värvimine ja auto velgede värvimine.

Keretööde ja värvimise hinnad

Keretööde hinnad sõltuvad väga palju sellest, millised detailid on kahjustada saanud ning kui laiaulatuslikud on kahjustused. Sama põhimõte kehtib auto värvimise hindade kohta.

Keretööde hinnakiri pleki- ja/või keevitustööde kohta on üldjuhul esitatud tunnihinnana. See võib linnast ning autoremondi töökojast sõltuvalt varieeruda 36 eurost/tund kuni 46 euroni/tund. Väga odavad keretööd võivad olla ka alates 27 eurot/tund. Kas ja kui pikk garantii keretöödele antakse, sõltub igast autoremondi töökojast eraldi.

Auto detaili värvimise hind sõltub lisaks detaili suurusele ka mitmest muust aspektist. Näiteks sellest, kas peale värvimist teostatakse ka korrosioonivastane töötlus. Ühe osa värvimise hind võib varieeruda 60 eurost kuni 350 euroni. Kogu auto värvimise hind sõltub muidugi värvitava auto suurusest ja komplekteerimistööde keerukusest. Keskmise sõiduauto umbkaudne hind võib olla 3500 euro kandis.

Keretööd Tallinnas, Tartus, Lasnamäel ja mujal

Keretööd Tallinnas ja Tartus, keretööde osakonna juhatajaCity Motorsis oleme võtnud eesmärgiks pakkuda parima hinna ja kvaliteedi suhtega teenust ning seda ka kere- ja värvitööde puhul. Teostame erinevaid keretöid alates väikeste lohukeste ja kriimukeste kõrvaldamisest kuni suuremahuliste avariiremontideni välja, lisaks loomulikult ka värvitöid ning erinevaid pesu- ja puhastustöid.

Meie meeskond pakub parimat kvaliteeti ning vastu küsime usaldust. Usaldust, et hoolitseme Sinu auto eest võimalikul parimal moel, sõltumata auto margist või suurusest. Ükskõik, kas Sul on vaja teostada keretööd Renault pereautole, Dacia maasturile või mõnele teisele sõidukile, on City Motorsi uksed avatud!

Broneeri keretööd meie kodulehe kaudu. Keretööd teostame Tallinnas, Lasnamäel või Laagris, ning Tartus. Meie juures on võimalik tasuda ka järelmaksuga - miks mitte teha näiteks auto värvimine järelmaksuga. Järelmaks pakub Sulle mugavat võimalust muuta suur ühekordne kulu igakuiseks väikeseks kuluks. Loe lähemalt meie poolt pakutavate maksevõimaluste kohta või võta meiega ühendust.