Elektriautode tutvustus - võimalused ja hind - City Motors

Elektriautode tutvustus - võimalused ja hind

Tulevik on keskkonnasõbralik ning innovaatiline. Seda ka automaailmas. Järjest enam näeb teedel elektriautosid. Elektriautod on turule tulekust saadik pakkunud palju kõneainet. Küll on spekuleeritud nende hinna, laadimisvõrgustiku ja keskkonnamõjude üle. Fakt on aga see, et nüüdseks neist mitte ainult ei räägita palju, vaid neid kohtab ka aina enam teedel ringi vuramas.

SISUKORD
→ Elektriautode tutvustus
→ Elektriauto vs sisepõlemismootoriga auto
→ Elektriauto või hübriidauto?
→ Kuidas käib elektriauto laadimine?
→ Elektriautode valik ja hind Eestis
→ Elektriauto ost ja liising

Elektriautode tutvustus

Vaikselt, aga visalt kasvab elektriautode osakaal kogu maailmas ja ka Eesti teedel. Prognooside järgi kasvab see arv Eestis järgmise viie aasta jooksul paarikümne tuhandeni. Põhjuseid selleks on mitmeid - inimesed on rohkem teadlikud keskkonnasäästlikkusest ning elektriautosid on võimalik järjest kergemini laadida elektriauto laadimispunktides. Samuti tuleb juurde ka võimalusi kodulaadimiseks. Elektriauto on ökonoomne ning praktiline lahendus!

Elektriautode hooldus- ning ülalpidamiskulud on võrreldes sisepõlemismootoriga masinaga oluliselt madalamad. Elektriautodel on elektrimootor, mille toiteks on välise toiteallikaga laetav aku. Elektriautosid on kahte erinevat põhilist mudelit - akutoitega elektriauto või pistikhübriid. Nende autode elektrimootor ja ehitus on lihtne. Tänu sellele on autoga hoolduse külastamine harvem. Elektriautodel ei ole tarvis vahetada õli, ega muretseda käigukasti pärast. See on suur võit ajas ja lisakuludes, kui arvestada elektriauto hind kokku koos tarbimiskuludega ning võrrelda seda tavamootoriga autole kuluva panusega.

Elektriauto käivitamiseks kasutatakse akus olevat elektrit. Seda akut on äärmiselt lihtne laadida. Elektriauto aku laadimiseks saab kasutada tavalist elektripistikut, spetsiaalset laadimisseadet või elektriautode laadimispunkti. Seda, millist valikut eelistada, sõltub täielikult elustiilist ning vajadustest auto aku laadimisel. Eelkõige tuleb meeles pidada, et elektriauto sobib tarbijale, kellel on võimalus akut laadida kas kodustes tingimustes või laadimispunktis, kuna laadimisele võib kuluda küllaltki pikk aeg. Tihti eelistatakse auto laadima panna ööseks.

Elektriauto VS sisepõlemismootoriga auto

Elektriautodel on mitmeid positiivseid omadusi, mida diisli- või bensiinimootoriga auto ei paku. Iga uus turule tulnud mudel pakub uuendusi ning täiendusi. Kui varasemalt olid elektriautod Eestis haruldane vaatepilt, siis tänaseks on see muutunud väga tavaliseks.

  • Elektriautod on madalate hoolduskuludega. Õlivahetus, mured õlifiltri, käigukasti või süüteküünalde pärast ei kuulu elektriautode hoolduse hulka. Lisaks on masinasse integreeritud rekuperatiivpidurdussüsteem hoiab ära pidurite kulumise, mis tähendab taaskord vähem stressi ning kulutusi.
  • Elektriautod on kasvav trend ning elektriauto laadimiseks on saadaval mitmeid elektriautode laadimispunkte, mis muudab masina kasutamise veelgi mugavamaks ning praktilisemaks. Lisaks on elektriautoga linnas sõitmine väga energiasäästlik. Regeneratiivpidurdamise süsteem taastab energiat iga kord, kui kiirust aeglustatakse või seisma jäädakse.
  • Elektriautod on keskkonnasõbralikud. Neil puuduvad heitgaasid, kuna auto töötab elektrimootori jõul.
  • Elektriautod tekitavad väga vähest müra.
  • Elektriautodel on madal sõidukulu ning õige hoolduse ning kasutamise korral on nad väga turvalised ning töökindlad autod.
  • Elektriautodele on saadaval palju tasuta parkimiskohti. Tallinnas võivad elektriautod sõita ka ühistranspordirajal.

Elektriauto või hübriidauto?

Elektriauto Eestis -  elektriline kaubik Renault MasterLisaks pakub City Motors oma tootevalikus ka hübriidelektriautosid. Sellisel autol on kaks erinevat tüüpi mootorit: elektrimootor, mis kasutab toiteallikaks akut ning sisepõlemismootor, mis kasutab kütusena bensiini või diislit.

Kahe erineva mootori olemasolu võimaldab autol kasutada kütust bensiini- või diiselmootorist kui elektrimootor on energiast tühjaks sõidetud. Ümbervahetus mootorite vahel on automaatne. On olemas hübriidautosid, mis kasutavad väikest bensiinimootorit elektrienergia tootmiseks, mis on tuntud ka kui sõiduulatuse suurendaja. Laetavate hübriidelektriautode sõiduulatus elektrit kasutades erineb vastavalt mudelile. Tehes enamike sõite elektriga on võimalik hoida kokku tarbimiskulutuste arvelt ning ka keskkonnale väiksemat mõju avaldada.

Meie tootevalikus on mitmeid erinevaid hübriidautosid. Renault Arkana hübriid või Renault Captur hübriid on elegantsed, praktilised ning mugavad valikud. Tule tutvu meie toodetega kohapeal erinevates esindustes üle Eesti!

Kuidas käib elektriauto laadimine?

Elektriautode akud on kõrgtehnoloogilise disaini ning ehitusega. Elektrisõiduki läbisõidu pikkus sõltub aku võimsusest. City Motorsis saadaval oleval Renault ZOE MY21 on 52 kWh aku, mille sõiduulatus on kuni 395 km, kuid näiteks Renault Master Z.E. elektrilise kaubiku sõiduulatus on 120 km.

Elektriautode akud on loodud vastu pidama aastaid, mis annab turvatunde ning enesekindluse valida just elektriauto enda uueks sõiduvahendiks. Aja jooksul elektrisõiduki aku võimsus küll väheneb ja see lühendab järk-järgult sõiduulatust. Kuid see ei tähenda veel täielikku aku välja vahetamist. Akut saab uuendada ning selle osi, mis läbi kulunud, välja vahetada. Elektriauto kasutamine ning hooldus on loodud läbi praktiliste lahenduste.

Optimaalseks aku kasutamiseks on soovituslik elektriautosid laadida kuni 80% võimekuseni ning võimaluse korral mitte lasta akut 0% peale. Laadimist on hea laadimist alustada juba 20% pealt. Sedasi kestab aku töökindlus kauem.

Elektriauto laadimine on väga kerge. Selleks kuluv aeg sõltub mitmetest faktoritest - aku tühjuse tase, aku maht ning elektriauto laadijavõimsus. Elektrisõidukeid on võimalik laadida nii kodus kui ka väljas. Elektriautode laadimispunktid paiknevad üle Eesti, et võimaldada ligipääs ning hea liikuvus üle terve riigi.

Elektriauto laadimine kodus või elektriauto laadimispunktis

Elektriautode laadimispunkte võib leida kõrge liiklustihedusega maanteede, bensiinijaamade, kaupluste ja kohvikute lähedusest. Sedasi võib kindlustundega ette võtta pikemaid autosõite, teades, et tee peal on vajadusel olemas elektriauto laadimise võimalus. Elektriauto laadimispunktide distants teineteisest on maksimaalselt 60 km.

Kodustes tingimustes laadimiseks on tarvis pistikut või elektriauto kodulaadijat. Soovituslik on valida spetsiaalne elektriauto laadija. Laadija võimsus ning kiirus oleneb selle suurusest. Elektriauto laadimine kodus on kõige optimaalsem ning efektiivsem viis elektrisõiduki aku laadimiseks. Lisaks pakub kodus laadimine mugavat asukohta ning ajavabadust. Laadija saab otse ühendada oma päikesepaneelidega ning nii kokku hoida ka elektrikuludelt.

Elektriautode valik ja hind Eestis

Elektriautode valik ja hind EestisCity Motorsi tootevalikus olevad elektriautod on kvaliteetsed ning usaldusväärsed. Meil on saadaval mitmed erinevad Renault elektriautod kui hübriidautod. Erinevate elektrisõidukite saadavus annab võimaluse elektriautode võrdluseks ja aitab leida vajadustele parim elektriauto. Pakume oma klientidele valikut kolme elektriauto tootja vahel - kas Dacia, Nissani või Renault elektriauto. Meie käest soetatud auto tuleb kvaliteedimärgi ja pika garantiiga. 20-aastase müügikogemuse põhjal võime kinnitada, et Nissani, Dacia ning ka Renaulti sõidukid on töökindlad ning hea valik sõidu -või tarbeauto ostuks.

Meie elektriautode valiku hulgast leiab midagi igale maitsele. City Motorsist on endale võimalik soetada Dacia elektriauto Dacia Spring Electric või hoopis uus täienenud Nissan Ariya, mis peagi meie turule jõudmas. Lisaväärtust annab professionaalne müügiettevalmistus, abi ning konsultatsioon, kasutatud autode liisingu võimalus, auto arvele võtmine ning lisaks ka tehnoülevaatuse toimingud. Samuti saad soovi korral meil koheselt ka vormistada nii kasko- kui liikluskindlustuse. Lisaks asume mitmes Eesti linnas, mis teeb meid kättesaadavamaks.

City Motorsist pakub elektriautode müüki Lasnamäel, Laagris kui ka Tartus. Lisaks on meie edasimüüjad Narvas ja Kuressaares. Autosid on võimalik oma silmaga vaatama tulla ning ka proovisõidule viia. Soovime omalt poolt anda kliendile turvatunde, et ta leiab enda vajadusi rahuldava sõiduki ning oleme tema jaoks olemas ka edaspidi.  Elektriauto hinnad on erinevad ning olenevad paljudest teguritest. Näiteks millise sõiduulatusega elektrimootorit soovid oma elektrisõidukile, millist mudelit ning milliseid lisasid.

Tule proovisõidule ning broneeri omale sobiv aeg internetist.

Elektriauto ost ja liising

Parim elektriauto välja valitud, siis jääb üle vaid otsustada sobivaima makseviisi kasuks, mis mahuks eelarvesse ning võimalustesse. City Motorsist on võimalik valida elektriauto ostutoetus või elektriauto liising. Renault liising on mugav valik, kui eelarve on kitsam. Meie müügikonsultandid oskavad anda professionaalset nõu, et välja selgitada igale kliendile kõige sobivam makseplaan.

Sagedased küsimused on, et kas tasuks valida kapitali- või kasutusrent, kui pikk peaks olema makseperiood, millised on ostutoetuse võimalused ning kas sisse maksta 10%, 20% või rohkemgi. Vastame hea meelega kõikidele su küsimustele. Meie kliente on nõustamas ning abistamas kogenud müügimeeskond, kes oskab vastata sinu küsimustele ning suunata edasi õigete otsuste poole.

Elektriauto liisingu sissemakse

Liisingu sissemakse puhul kehtib lihtne reegel – mida suurem on esmane sissemakse, seda soodsamaks kujuneb Sinu jaoks auto lõpphind. Vastavalt kliendi võimalustele leiame sobiva sissemakse summa.

Elektriauto kapitalirent

Kapitalirenti soovitame eelkõige neile, kes soovivad endale auto osta ning jääda selle kasutajaks ka pärast liisinguperioodi (kuni 5 aastat) lõppu. Rendisuhte lõppedes läheb auto omandiõigus täiendavaid makseid tegemata üle rentnikule. Kui poole perioodi peal tekib tahtmine või vajadus teistsuguse auto järele, siis vastastikusel kokkuleppel saab lepingu katkestada ja võtta liisingu uue auto peale. Kui aga raha jääb üle, saab maksta raha ka kiiremini ära ja kohe auto omanikuks saada. See on hea valik paindlikute võimalustega kliendile.

Elektriauto kasutusrent

Kasutusrent sobib ettevõtjatele ja eraisikutele, kellel on plaanis kasutada autot liisinguperioodi vältel ning perioodi lõppedes vahetada auto uue vastu. Kui sõiduki turuväärtus on perioodi lõppedes selle jääkväärtusest suurem, on rentnikul võimalus teenida vahesumma ja kasutada seda näiteks järgmise auto liisinglepingu jaoks ettemaksuna. Seetõttu on äärmiselt oluline, et kasutatud auto ost on detailselt läbi mõeldud ning planeeritud.

Elektriauto ostuks vajalikud dokumendid

Eraisikul tuleb liisingu jaoks esitada:

  1. Sõiduki müügipakkumine ja liisingutaotlus, mille saab automüüjalt;
  2. Passi või ID-kaardi koopia;
  3. Pangakonto väljavõte viimase 6 kuu kohta.

Ettevõttel tuleb esitada:

  1. Sõiduki müügipakkumine ja liisingutaotlus, mille saab automüüjalt;
  2. Bilanss ja kasumiaruanne (mitte vanem kui 9 kuud);
  3. Volitus liisingulepingu sõlmimiseks ja volitatud isiku passi või ID-kaardi koopia.

Saades Renault Liisingu vastuse saame lepingu mugavalt sõlmida City Motorsi esinduses.

Tule külasta meie esindusi ning vali välja enda jaoks parim elektriauto!